Sunday, June 14, 2009

Hadiah buat rakyat TerengganuDengan nama Allah Yang Maha Pemurah lagi Maha Penyayang..

2 Jun 2009, satu lagi peristiwa yang cukup memalukan seluruh pelusuk negeri Terengganu apabila satu projek yang hampir mencecah 300 juta runtuh dalam sekelip mata. Stadium Sultan Zainal Abidin ,merupakan salah satu projek mega negeri Terengganu di bawah pemerintahan Idris Jusoh selain Projek Pulau Wan Man.Stadium ini mula dibina pada 2006 dan siap sepenuhnya pada 2008.Ia mampu memuatkan hampir 50000 pengunjung.Ia merupakan antara projek yang dibangga2 kan pemimpin UMNO sebelum ini.


Namun cukup menghairankan, projek ratusan juta hanya mampu bertahan tidak sampai setahun.Ini bukanlah kali pertama hal sebegini terjadi, Syiling sebuah sekolah di Wakaf Tapai yang mengalami nasib serupa, juga Isu Bazar Warisan di tengah bandar Kuala Terengganu, sebuah projek ilham Idris Jusoh yang sampai kini tidak boleh digunakan akibat dari pelbagai kerosakan binaan.Bukti2 ini cukup menggambarkan betapa kerakusan manusia dalam mengaut keuntungan wang rakyat...

hm..inikah 'hadiah istimewa' dari pemimpin kami hasil dari keuntungan royalti minyak n.Terengganu??manfaatnya bukan untuk rakyat, namun untuk mereka yang merompak wang rakyat..
14 June 2009
2.58pm
Post a Comment