Thursday, January 29, 2009

Sekilas PRK 08/09Dengan nama Allah Yang Maha Pemurah lagi Maha Penyayang..

Alhamdulillah, sudah agak lama rasanya tak berkesempatan meng'update' blog..akhirnya, masih diberi sedikit kelapangan untuk memastikan usaha dakwah tak berhenti di tengah jalan..istiqamah wahai syuhada..


Tertarik untuk kali ini berbicara soal pilihan raya kampus..walaupun sudah beberapa minggu isu ini berakhir, namun baru kali ini berkesempatan..

Pertamanya kesyukuran yang tak terhingga ke hadrat Ilahi jaga tahniah dirakamkan atas kemenangan yang berpihak kepada pro-Mahasiswa di majoriti kampus2 utama tanahair.Semoga kemenangan yang dikecapi mampu dimanfaatkan sebaiknya..Usah dipandang enteng dengan amanah,harapan dan kepercayaan yang diberikan oleh seluruh mahasiswa yang dambakan satu perubahan kearah mahasiswa yang lebih cemerlang, berkelas pertama..Dari kemenangan ii, betapa dapat kita simpulkan, mahasiswa hari ini kian matang dalam pemilihan kepimpinan yang diharapkan dapat merealisasikan harapan mereka..
Pilihanraya Kampus Kesihatan USM, yang berlansung tanggal 12 Januari lalu, walaupun pelbagai dugaan dan halagan terpakasa dilalui, namun Alhamdulillah segalanya berlangsung sebagaimana yag dirancang, malah banya perkara baru yang dapat sama2 kita pelajari.Tahniah buat Saudara Razi (konstituensi perubatan).Saudara Fadhli (Konstituensi Perubatan),Saudara Wali( k.Kesihatan) dan Saudari Azimah (Kons. Umum) atas kemenangan yang diraih.Semoga kemenangan ini menjadi landasan untuk melatih diri menjadi kepimpinan masyarakat suatu masa nanti..Insyaallah..Selamat berkhidmat..


Buat mantan-mantan MPP 07/08 Saudara Alif Yunus, Saudara Sobri, Saudara Halimi dan Saudari Syazrina, tahniah dan syabas buat kalian atas segala kejayaan dan bakti yang dah dicurahkan buat masyarakat kampus.Semoga segala gelombang yang dicetuskan, walaupun tak tercapai pada zaman kalian, namun pasti ada generasi2 yang menjadi penerus kepada perjuangan kalian..tahniah, semoga segalanya mendapat balasan dariNya yag setimpal...


30 January 2009
2.47am


Post a Comment