Monday, March 3, 2014

Our future plan..




Hampir setahun lebih saya dan suami di perantatuan ( besut jer pon..hehe).. But still its not our hometown and not plan to be long here, hehe.. And as we already planned previously, after 1year at district, we will step further insyaallah..

Penantian berakhir buat hubby today, permohonn pertukaran k kota bharu diluluskn and scheduled utk lapor diri di jknk (jabatan kesihatan negeri kelantan) hari ini.. 

Kebiasaannya bila dah setahun di district, after that, kita diberi peluang utk kembali ke our choosen field, so memang tinggi melangit la harapan and angan2 my husband utk berkhidmat di HRPZII di bahagian PAediatric Surgery memandangkan dia dah super duper minat utk further study in that field.Sebelum melapor diri di jknk lagi, dh banyak kali contact head of department peads surgery tu, even dah dimasukkan nama ke beberapa khursus dah pon..dan memang dah planned, after my husband dpt ke HRPZ,  saya akan menyusur utk request ke klinik kesihatan area KB ( what a wonderful and simple dream right? Huhu )

Tapi apakan daya, bila melapor diri di jknk tadi, the above letter yang dia dapat, huhu.. Memang down habis la dia.. N of course yang lagi stress wife dia ni, thinking of PJJ, dengan anak kecil lagi, adush,, how i can i go through that, family both side dua2 jauh..nak menangis pon ada..huhu

Sedih, stress macam mana pon, the decision is already there, bila duduk sama2 dengan husband after jemaah maghrib tadi, muhasabah bersama, then we can conclude that, maybe this is part of obstacle for us untuk menggapai cita2 n impian kami, mungkin juga ini sedikit teguran Allah buat kami yang pada awalnya terlalu yakin dengan prtolongan manusia dan sistem manusia sehingga kami lupa, manusia langsung tak berkuasa, even kita guna kabel besar mana pon, kuasa yang mutlak itu tetap padaNya..sandaran utama tetap pada Dia.. "Kita merancang, ALlah juga merancang, dan sebaik2 perancang adalah Dia.."

Masyaallah, sedikit sangat Allah 'cuit' kami hari ini utk tarik agar kami kembali bergantung padaNYa..ALhamdulillah kerana itu tanda Dia masih sayangkan kami..
Doa dan terus berdoa moga dipermudahkan urusan kami sekeluarga , ditetapkan apa yang terbaik dan dicampakkan rasa syukur dan redha pada hati2 kami..insyaallah..




Post a Comment